Terapiler

Yararlanabileceğiniz bazı terapiler aşağıda yer almaktadır. Bu terapiler ve ergoterapi seansları hakkında bilgi ve randevu almak  için iletişime geçebilirsiniz. 

Online Terapi

El rehabilitasyonu, terapist ile birlikte yüz yüze uygulanması tercih edilen terapidir. Ancak terapiste ulaşamayacak illerde yaşayan, terapiye ve kliniğe gitme olanağı olmayan kişiler için online terapi hizmeti sağlanmaktadır. Online ve canlı olarak yapılan görüşmelerde terapist, hastaları kendilerine uygulaması gereken terapi konusunda eğitir. Hastaların uyguladıkları terapileri izler ve karşılıklı iletişim doğrultusunda seans gerçekleştirilir. İmkanlar doğrultusunda ilk seansın ve değerlendirmenin yüz yüze yapılması tercih edilir.

Duyusal Yeniden Eğitim

Periferik sinir yaralanmaları, inme veya beyin hasarları, diyabet gibi beynin duyuları yorumlama şeklini etkileyen bir bozukluktan sonra uygulanan bir terapidir. Günlük yaşantıda duyuların hissedilmesinde önemli yeri olan ellere uygulanması oldukça önemlidir. Duyusal bozukluklar, uyuşma, karıncalanma, sıcak veya soğuk hissedememe veya aşırı hissetme, aşırı duyarlılık, bir yere dokunulduğunun hissedilememesi veya dokunulduğunda aşırı hissetmeye bağlı ağrı ve acı hissi olabilir. 

El, kol ve omuzda meydana gelen, bizleri günlük yaşantımızda kısıtlayan birçok durum el rehabilitasyonu tarafından giderilebilir. El terapisi, dünya genelinde ergoterapistler tarafından uygulanan bir terapidir. El terapistlerinin büyük bir kısmını ergoterapistler oluştururken fizyoterapistler ve ergoterapistler el terapisti unvanını alabilmektedir. 

Duyu Bütünleme Terapisi

Duyu bütünleme terapisi, duyusal işlemleme bozukluğu olan çocuklarda uygulanan bir terapidir. Genellikle otizm, down sendromu, serebral palsi, gelişim geriliği, dikkat eksikliği ve hiperaktivite, zihinsel engelli bireyler, ince ve kaba motor fonksiyon bozukluğu tanısı olan veya tanısı olmayan duyusal bütünleme bozukluğu olan çocuklara uygulanır. Yüz yüze klinikte veya online olarak uygulanır.

Kognitif Rehabilitasyon

Kognitif rehabilitasyon, dikkat, bellek(hafıza), algı, muhakeme etme, planlama gibi bilişsel işlevlerin gelişmesi amacıyla uygulanan bir terapidir. Serebrovasküler olay, serebral palsi, travmatik beyin yaralanmaları, beyin tümörü, alzheimer, demans, parkinson, down Sendromu, otizm spektrum bozukluğu, gelişimsel bozukluk tanısı olan ve tanısı olmayıp kognitif bozukluğu olan bireylerde uygulanır. 

Sık Sorulan Sorular

Tarafıma en çok yöneldirilen bazı sorular ;

Yaralanma seviyesine göre değişmekle birlikte genellikle ameliyat ve yaralanma sonrası en kısa sürede rehabilitasyona başlanmalıdır.

Çocuğunuzda bir takım değişiklikler fark ettiğinizde ve gelişimini desteklemek istediğinizde en kısa sürede ergoterapist tarafından değerlendirme almalısınız. 

Terapi seansları ne kadar sürmektedir?

Ergoterapi, el terapisi, duyu bütünleme ve kognitif rehabilitasyonlar genellikle 40 dakika sürmektedir. Seansın durumuna göre süre arttırılıp azaltılabilir.

Yaralanma seviyesine, yaralanma türüne, iyileşme hızına ve uygulanan terapiye göre değişmektedir. 

El Terapisi ve Ergoterapi Randevusu Alın